Terugblik webinar Kostenefficiëntie handhaving en ANPR in zero-emissiezones voor stadslogistiek

Tijdens het webinar werd ingegaan op vier methoden voor handhaving

15 december 2021 | Op 7 december organiseerde SPES een webinar over kostenefficiëntie in handhaving en ANPR in zero-emissiezones voor stadslogistiek. Tijdens dit webinar presenteerden Erik Regterschot en Jacco van Leuveren (beiden Royal HaskoningDHV) hun nieuwe inzichten uit het lopende SPES-project in Apeldoorn en Deventer. In dit project onderzoeken zij welke alternatieve methodes er naast kordon ANPR camera’s zijn voor handhaving van zero-emissiezones, en hoe kosteneffectief deze methodes zijn. Tijdens het webinar gingen zij in op vier methoden voor handhaving: (1) BOA’s, (2) Scanauto’s parkeren, (3) ANPR kordon en (4) ANPR verplaatsbare camera’s. Per methode presenteerden zij de voor- en nadelen, de kans op succes en een kostenindicatie.

Vervolgens reflecteerden de gemeente Apeldoorn en Deventer op de uitkomsten van het onderzoek: Wat hebben zij geleerd van de resultaten uit het onderzoek van Royal HaskoningDHV en welke vervolgstappen gaan zij zetten?

De presentatie van het webinar is online beschikbaar. Klik hier om de presentatie te downloaden. Dit webinar is een vervolg op het eerdere SPES-webinar over ANPR in januari dit jaar. Klik hier om ook deze presentatie te downloaden.