Zero-emissie truck debat

31 oktober van 9.30 tot 14.00 uur

Op maandag 31 oktober van 9.30 tot 14.00 uur organiseert RAI Vereniging in de Fokker Terminal in Den Haag het Zero Emissie Truck Debat. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de deelnemers de mogelijkheid om met de verschillende vooraanstaande sprekers van gedachten te wisselen hoe de transitie naar zero-emissie in de trucksector vorm moet krijgen. 

De trucks en technieken zijn er weliswaar en ontwikkelen zich snel, maar de route naar zero emissie wegtransport is onzeker en kent diverse uitdagingen. RAI Vereniging wil graag met u en onze podiumgasten in gesprek over hoe deze transitie eruit moet komen te zien.

Onderwerpen die deze dag aan bod komen zijn de maatschappelijke en politieke uitdagingen waar wij tegen aanlopen, hoe we invulling kunnen geven aan een gebalanceerd technologisch beleid en hoe de laad- en tankinfrastructuur en het elektriciteitsnetwerk daarop aangesloten moet worden. In een rondetafelgesprek duiken wij met een aantal experts dieper in op de thema's. De middag eindigt met een ‘showroom’ waarbij onze leden u graag meer laten zien over de technologische ontwikkelingen op het gebied van zero emissie trucks.

Note: Dit event vond oorspronkelijk 22 juni plaats maar vanwege de boerenprotesten is deze verplaatst.

Programma   
09.30    Inloop 
10.00   

Opening en de maatschappelijke uitdagingen van Zero Emissie Transport door RAI Vereniging en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

     
10.30    Zero Emissie Trucks in de praktijk door Gemeente Amsterdam en Simon Loos
11.10    Koffiebreak
11.25    Laad- en tankinfrastructuur door ACEA en Netbeheer Nederland
12.05    Rondetafelgesprek ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Albert Heijn, RAI Vereniging, stichting Natuur en Milieu en HCNP
     
12.40    Conclusie en afsluiting
12.55    Netwerklunch en bezichtigen van ZE Trucks in de showroom
14.00    Einde

 

De sprekers:

Meld u nu hier aan voor het Zero Emissie Truck Debat op maandag 31 oktober 2022 van 9.30 tot 14.00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag.

Note: ook al had u zich aangemeld voor het debat op 22 juni, wij vragen u vriendelijk u opnieuw aan te melden voor het debat op 31 oktober.