Uitnodiging SPES-webinar laadinfrastructuur stadslogistiek

Op donderdag 20 mei van 10:30-12:00 organiseert SPES het webinar over laadinfrastructuur voor ZE-stadslogistiek.

5 mei 2021 | Op donderdag 20 mei van 10:30-12:00 organiseert SPES het webinar over laadinfrastructuur voor ZE-stadslogistiek. In het laatste half uur staat matchmaking voor samenwerkingsprojecten centraal, waaraan u optioneel deel kunt nemen. In deze uitnodiging vindt u meer informatie over het webinar en over hoe u kunt deelnemen.

Het webinar bestaat uit drie delen:

Deel 1: informatie over laadinfrastructuur ZE-stadslogistiek en NAL

Robert van den Hoed (Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur en voorzitter van de NAL werkgroep Logistiek) presenteert een overzicht van welke informatie over laadinfrastructuur waar is te vinden. Concreet presenteert hij op hoofdlijnen de handreiking die sinds kort beschikbaar is voor gemeenten om “logistiek laden” in de eigen gemeente te stimuleren.

Deel 2: Voorbeeldcase Amsterdam: Laad me - Strategisch plan Laadinfrastructuur 2020-2030                                                             Bertien Oude Groote Beverborg van de gemeente Amsterdam geeft een toelichting op hun Strategisch plan Laadinfrastructuur 2020-2030 en wat andere gemeenten hiervan kunnen leren. Hierbij besteedt ze onder andere aandacht aan acties – zowel op lokale, regionale en nationale schaal – die nodig zijn om tot goede spreiding van laadinfrastructuur voor ZE-stadslogistiek te komen. Ook gaat ze in op de verschillende laadstrategieën die kunnen worden toegepast voor grotere distributeurs, MKB en ZZP’ers.

Deel 3: Matchmaking gemeenten voor samenwerkingsprojecten          In dit deel bieden we een “matchmaking“ voor gemeenten met het oog op voorstellen voor de nieuwe tranche SPES-projecten (indiendatum 4 juni). Gemeenten (al dan niet in samenwerking met hun expert) krijgen een open podium om hun idee voor een samenwerkingsproject te pitchen. Andere gemeenten kunnen hierop reageren of aanhaken. Voorrang wordt gegeven aan projectideeën waarvoor een vooraanmelding voor de SPES-subsidieregeling is gedaan bij relatiemanager-spes@ce.nl. Meer informatie over de SPES-subsidieregeling vindt u in de kennisbank. 


Deelnemen


Het webinar vindt plaats op donderdag 20 mei, van 10:30 – 12:00. De online ‘inloop’ opent 10 minuten van tevoren. Vooraf aanmelden is niet nodig.

U kunt deelnemen via deze link: https://global.gotomeeting.com/join/534516413. U kunt ook inbellen via +31 207 941 377. Gebruik dan Access Code: 534-516-413. Voor vragen over het webinar kunt u contact opnemen met bianca.vanbaar@bureaubuiten.nl.