Online simulator elektrisch rijden

Snel en eenvoudig inzicht in wat elektrisch rijden betekent voor jouw bedrijfsbeleid

11 november 2020 | Je overweegt als ondernemer om te investeren in elektrische voertuigen. Maar hoe past dit in je businessmodel? Op welke kosten moet je rekenen? Moet je je planning aanpassen? Om op deze en andere vragen antwoord te geven, heeft Districon in samenwerking met TLN, Evofenedex en Topsector Logistiek de Online Simulator Elektrisch Rijden ontwikkeld. Een tool die gemeenten kunnen gebruiken tijdens gesprekken met ondernemers.

Met deze praktische webtool krijgen ondernemers snel en eenvoudig inzicht in wat elektrisch rijden betekent voor het bedrijfsbeleid, zowel financieel als organisatorisch. Op basis van de ingevoerde gegevens, zoals het type voertuig, de lengte van de route en het aantal stops, berekent de webtool onder andere het benodigde type accu, de operationele kosten, de benodigde laadtijd en het type laadpaal.

Kortom, een handig hulpmiddel voor ondernemers die overwegen te gaan investeren in zero-emissie voertuigen maar eerst meer inzicht willen in wat dit betekent voor hun businessmodel. 

 

online simulator

Beeld: Districon