Future of Charging

14 oktober 2021 | WTC Rotterdam  

26 augustus 2021 | De laatste jaren is de oplaadinfrastructuur voor personenauto’s in een razend tempo uitgebreid. Hierdoor is een degelijk en dicht netwerk van publieke en private oplaadpunten ontstaan. Terwijl steden steeds kritischer worden over de uitstoot van personenauto’s, zal de volgende golf van elektrificatie zich richten op bedrijfsvoertuigen. Met zero-emissiezones als uitgangspunt zullen commerciële wagenparken, taxi’s, bussen en logistieke voertuigen de overstap naar elektrisch moeten maken.

De oplaadinfrastructuur voor deze commerciële wagenparken vraagt om hogere vermogens, meer oplaadpunten in eigen depots en grotere oplaadvolumes. De uitdaging voor beleidsmakers en bedrijven nu is hoe zij deze sectoren kunnen faciliteren met een passende oplaadinfrastructuur.

Het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur organiseert op 14 oktober 2021 het Future of Charging Symposium. Ondersteund door onderzoekers en wetenschappers uit binnen- en buitenland kijken samen met de deelnemers naar wat nodig is om vooruitgang te boeken. Kom naar het Future of Charging Symposium en meld je hier aan.