Subsidievoorwaarde Emissieloze bedrijfsauto’s (SEBA) 

aangepast wegens langere levertijden

14 juli 2021 | De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is aangepast vanwege oplopende levertijden van de meeste elektrische bedrijfsauto’s. Deze zijn het gevolg van productieproblemen bij voertuigfabrikanten. Met aanpassing van de regeling hoeven bedrijfsauto’s niet meer binnen vier maanden geleverd te zijn om de uitbetaling van de subsidie te kunnen aanvragen. Die periode is voor 2021 verlengd naar zeven maanden.

De aanpassing biedt een oplossing voor subsidieaanvragers die hun bedrijfsauto met vertraging geleverd krijgen. Hierdoor maken meer ondernemers kans om in 2021 een elektrische bedrijfsauto aan te schaffen. Dit geldt voor ondernemers die al een positieve beslissing op hun subsidieaanvraag hebben gekregen en ook voor nieuwe aanvragers aan wie in 2021 subsidie wordt verleend.

Periode aanvraag uitbetaling subsidie verlengd

Deze tijdelijke verlenging geldt alleen voor zover in 2021 subsidie is verleend. Het geeft u als ondernemer de kans om op tijd de uitbetaling van de subsidie aan te vragen. De periode van 7 maanden gaat in op de verzenddatum van de ‘verleningsbeschikking’. Dat is de brief waarin staat dat u subsidie krijgt toegezegd. Nadat de auto is geleverd en op kenteken is gezet, kunt u bij RVO de aanvraag doen voor uitbetaling.

Leveringsproblemen bedrijfsauto’s

Veel dealers kunnen de elektrische bedrijfsauto’s momenteel niet meer binnen 4 maanden aan de klant afleveren. Dat leidde in de afgelopen periode voor sommige ondernemers al tot problemen bij hun subsidieaanvraag. "De vertraagde levering heeft te maken met het tekort aan microchips", aldus een adviseur van RVO. "We zijn blij met deze aanpassing. We verwachten nu voor nog veel meer ondernemers door middel van de SEBA de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto aantrekkelijker te kunnen maken." De verwachting is dat het chiptekort na 2021 zal zijn opgelost.

Meer weten?

Wilt u ook een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen? Op www.welkeebestelbus.nl is snel te zien of een elektrische bedrijfsauto interessant voor uw is. U bespaart nog extra op de aanschafprijs als u de Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) combineert met de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Meer informatie: www.rvo.nl/seba