SPES-webinar regionale effecten ZE-zones 

10 juni 9:30-10:30 uur

25 mei 2021 | Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan het SPES-webinar over regionale effecten van ZE-zones voor stadslogistiek. Dit webinar vindt plaats op donderdag 10 juni van 9:30 tot 10:30. In deze uitnodiging vindt u meer informatie over het webinar en over hoe u kunt deelnemen.

Het webinar bestaat uit twee delen: 


Deel 1: lessen regionale effecten ZE-zones Vervoerregio Amsterdam  Marten Bolt (Royal HaskoningDHV) presenteert de resultaten van het onderzoek over verwachte regionale effecten van ZE-zones in de Vervoerregio Amsterdam. Vragen die aan bod komen zijn: welke kansen biedt een ZE-zone voor verduurzaming van logistiek in de regio, wat zijn de verwachte effecten en hoe groot zijn deze, tot waar reiken de effecten en welke verschillen zijn er tussen sectoren?


Deel 2: in gesprek over regionale effecten ZE-zones                                We gaan met u in gesprek over wat de geleerde lessen over regionale effecten van ZE-zones betekenen voor uw gemeente en regio. Dit doen we aan de hand van enkele vragen en stellingen, zoals: in hoeverre zijn de resultaten van het VRA-onderzoek toepasbaar voor uw regio? Welke lessen neemt u mee om uw gemeente te stimuleren of voor te bereiden op ZE-stadslogistiek? En hoe kijkt u aan tegen mogelijke concurrentie tussen gemeenten wanneer sommigen wel en anderen niet een ZE-zone invoeren? Bij het gesprek nodigen wij ook kleinere gemeenten uit de VRA uit om hierop te reflecteren. 


Aanmelden


Het webinar vindt plaats op donderdag 10 juni, van 9:30 – 10:30. De online ‘inloop’ opent 10 minuten van tevoren. Deelname is gratis. Meld u aan via onderstaande knop en kom alles te weten over regionale effecten van ZE-zones. 

Klik hier om u aan te melden voor het webinar.